POLARIS 600 PRO-RMK 155

ROCKY MOUNTAIN KING

  • AXYS® RMK Chassie
  • A-Armar i smidd aluminium
  • AXYS® design
  • 600 Cleanfire® Motor
  • Gripper skidor
  • Legendarisk RMK-balans
  • Series 6 matta med 66 mm kamhöjd
  • PowderTrac™ fotsteg

PRIS 137.900:-


Sharpest Handling. Quickest Accelerating.

AXYS® RMK Chassie

AXYS® RMK® har ett patenterat högre chassie som ökar markfrigång och flytet för att hålla dig ovanpå snön. Chassiet är byggt för friåkning i fjällen och gör skrååkning lättare, snabbare och gör klättringen enklare med mer ”pop” som lyfter upp ur snön snabbare. Pyramiden i kolfiber ger minskad vikt utan att kompromissa på styrka. Högre spindlar ger ökad markfrigång och ger mindre motstånd i snön.

Boggie

Den lätta och solida designen av boggieskenorna har optimerad geometri som gör det enklare att följa din tänkta linje och hålla balansen vid skråkörning. Fjädringen levererar kraften direkt ner i snön. Vid lössnökörning upptäcker du som förare en ökad viktförskjutning samtidigt som den gynnsamma attackvinkeln bibehålls, vilket hjälper till att lyfta upp maskinen på snön och ge bättre driv framåt. Vid körning på led kommer du som förare att upptäcka en mer följsam och komfortabel åktur.

600 Cleanfire® Motor

Vätskekyld Cleanfire® motor med semi-direktinsprutning på 600cc. Svarar direkt på gas och levererar acceleration på riktigt. Motorn kalibreras om automatiskt för temperatur och höjdförändringar. I AXYS chassiet har 600 motorn nya motorfästen, elektronisk oljepump och termostat med bypass. Dessa motorer ger imponerande bränsleekonomi i verkliga körsituationer.

Elektronisk oljepump

Den elektroniska oljepumpen stjäl ingen effekt via någon mekanisk vinkelväxel och levererar olja mer exakt och säkrare vilket ökar driftsäkerhet och livslängd på motorn. Den ser även till att minska trögheten i gashandtaget och kräver ingen justering.

Polaris® Series 6 matta

Matta med 66 mm kamhöjd som passar perfekt för lössnöåkning och mattan är designad för både djup orörd snö likväl som hårdare packad snö.

 

QuickDrive™ Low Inertia Drive System

QuickDrive™ Low Inertia Drive System är konstruerat för att svara snabbare på gas. Systemet minskar svängmassan med 21%. Det är inte bara en enkel remdrift där kedjan är utbytt utan ett komplett och lätt drivsystem med en strängpressad drivaxel, lätt bromsskiva och RMK bromsok. Och självklart – remdriften är underhållsfri och kräver ingen olja eller kedjejustering.

Walker Evans® Piggyback med justerbar kompression

Piggyback-dämparen har en extern gasbehållare med skiljekolv och kompressionsjustering. Genom att enkelt vrida på “clicker-vredet” så reglerar man oljeflödet genom piggyback-behållaren vilket påverkar hårdheten på stötdämparen. Denna dämpare ger maximal prestanda under de tuffaste förhållanden till de mest krävande förarna.

Legendarisk RMK-balans

Det patenterade AXYS-chassiet levererar den välkända RMK-känslan. Vår nya RMK ger dig ökad kontroll och en mer balanserad upplevelse.

AXYS design

AXYS™ PRO-RMK® har kompakta och slimmade sidokåpor som bidrar till att ge skotern bästa möjliga lutningsvinkel mot snön som lättare låter dig hålla din linje i de brantaste backarna.

Låg vikt – 187 kg

Polaris har de lättaste lössnöskotrarna i branchen och nya 600 PRO-RMK® AXYS väger in på 187 kg. Polaris använder programvaror som optimerar och analyserar snöskoterns system och komponenter vilket ger oss möjlighet att designa lätta, men också hållbara maskiner.

A-Armar i smidd aluminium

Lättare och samtidigt ger de en optimal styrka. Denna konstruktion har använts i bilindustrin i många år.

PowderTrac™ fotsteg

Utvecklad för maximal snörensning och styrka. Frästa ur ett stycke formpressat aluminium med över 50% öppen yta. Mer öppen yta på bakre delen av fotstegen för att minimera risken att snö byggs upp.

PRO-Lite säte

Lössnöskotrar kräver en annan sätesdesign och det är vad Polaris levererar. Sätet är kortare och förbättrar möjligheten att blixtsnabbt flytta kroppen från ena sidan till den andra.

LED strålkastare

Skotrar byggda på AXYS plattformen har branschens första LED strålkastare som standard. Branschens bästa belysning:
– 80% ljusare.
– Vithet på färgtemperaturen är 5000 Kelvin, vilket är mycket nära dagssljus.
– Förbättrad hållbarhet. LED-belysningen håller livslängden ut på skotern.
– Halvljuset är alltid på, även när helljuset är aktiverat. Det där lilla ögonblicket av mörker då du skiftar från halv till helljus eller vice versa är alltså borta.

Burkrem

Burkremmens design är mer ergonomisk och lägre för att förhindra att föraren slår i den vid körning i brant terräng. Burkremmen är tillverkad i ett slitstarkt polyuretanmaterial.

Bromsar

Bromsar med fixerat 2-kolvsok. Materialet till bromsbeläggen är noggrant utvalt för att både tåla hög värme och hålla längre.

Polaris Digital Display

Överskådligt instrument. Ger information om hastighet, varvtal, timräknare, motortemp och trippmätare. Du kan logga upp till 3 minuters körning för senare analys.

Integrerad förvaring

Förvaringsmöjligheterna under sätet har designats och utvecklats hand i hand med AXYS-plattformen. Den extra vikt packningen innebär placeras centralt och lågt på skotern och inkräktar minimalt på köregenskaperna. Lastväskans gjutna material ger en halvhård skyddande yta och passar i skoterns design.

FAKTA

Dimensioner

Torrvikt, kg / Med elstart, kg187 / 195
Längd, mm3327
Bredd, mm1181
Höjd, mm1247
Antal personer1
Spårvidd, mm99.1 – 101.6 – 104.1
Bensintank volym, ltr43.5

Motor & Drivlina

Motortyp / KylningVätskekyld
Cylindrar (antal) / Volym (cc)2 – 599
Borrning x slaglängd, mm77.25 x 64
TändningDC-SDI
AvgassystemSingel, SC VES
BränslesystemCleanfire® Injection
SkivbromsAXYS™ RMK® LWT
DrivsystemQuickDrive™
VariatorP-85 / TEAM® LWT

Fjädring

FramvagnAXYS™ RMK® Justerbar
Fjädringsväg fram, mm229
Stötdämpare framWalker Evans® Piggyback justerbar
SkidorGRIPPER
BoggieAXYS® RMK®
Fjädringsväg bak, mm406
Främre boggistötdämpareWalker Evans® Monotube
Bakre boggistötdämpareWalker Evans® Piggyback Just. Komp.
Matta bredd/längd/höjd, mm381 x 3937 x 66 Series 6

Egenskaper

Styre / StyrhooksProTaper® Medium / Standard
ElstartTillbehör
BackPERC®
HastighetsmätareDigital
SäkerhetssystemStandard
BränslemätareMekanisk
12v uttagTillbehör
Hand och tumvärmareStandard Justerbar
Uppvärmda passagerarhandtagEj tillgängligt
BackspeglarTillbehör
Säte / RyggstödPRO-LITE / Tillbehör
Lastrack / DragkrokTillbehör / Tillbehör
RutaAXYS® Låg, Svart med handskydd
FärgRöd